Försvarsmakten

Det är otroligt vad jag testar mig själv mycket nu för tiden. Allt mer och mer utanför min comfort zone.  

Mot rekryteringsmyndigheten för att bevisa att jag har vad som krävs. Mest nervöst var nog att ta mig till Stockholm och hitta fram till Värtahamnen. GPS åkte fram en kort stund för att inte gå vilse i Finlandsparken(?). 

Framme! Me and the boys! Åldrarna var 20-24 och jag, fru tant på 28 stadiga år. 

Allt började med ett begåvningsprov, eller det bestod av 10 prov. Därefter blev jag kallad till psykologen där vi hade samtal i 1h. Pratade så mycket att halsen blev alldeles torr och jag höll på att dö av torrhosta och tårarna rann! 

Därefter gick allt rätt snabbt. Hörseltest, syntest, färgseende. EKG, blodtryck och allmän hälsokoll. Ryggen kollades och händer och fötter undersöktes. 

Muskelstyrkan mättes i en ISOKAI-maskin och konditionen som skulle sätta graden för min fysiska arbetsförmåga testades. 

Avslutningsvis träffade jag en militär som var yrkesvägledare och skulle hjälpa mig att välja riktning utefter mina önskemål och tankar men även mina testresultat. Just den befattningen jag var inne på fanns ej att välja denna gång, men viktigaste för mig  som jag känner (och som han med uppfattade det efter jag babbla på) är att få in en fot inom flygvapnet. Sen om jag jobbar på marken och blir hundförare som är en stor önskan eller om jag blir pilot av något slag återstår att se.   

Summan av novellen; Beslutet ligger i mina händer! Jag har, om jag vill blivit antagen med inriktning mot Blekinge flygflottilj i Ronneby. Så mitt liv kan komma att ändras helt den 18 september! 

Publicerat av

sandra

Utåtriktad och positiv med en nypa ‘teaterapa’ i rätt sällskap. Spontan och alltid glad, älskar styrketräning och tatueringar. Skulle gärna äta choklad alla dagar i veckan.

Kommentera