Klubbmästerskapet CFUA!

Vilket betyder min första CrossFit-tävling! 

B O O M! 

Jag visste från start att jag skulle komma sist, tjejerna är så sjukt grymma här! Mina idoler – Ellen, Margit och Jessica! Vilka jäkla brudar alltså! Men jag deltog, och det var stort nog, att ens våga för min del. Jag hade velat hela veckan om jag ens skulle vara med, kommer bli utklassad och absolut dead last… nu i efterhand är jag sjukt stolt över mig själv. Jag tog ett jävligt stort kliv utanför min comfort zone! Jag lyckades till och med PERSA i frontböj, den var otippad men kul! 

Event 1: Christmas three – 20min

10min, tyngsta 3rep frontböj

10min, tyngsta TGU med båda armar

+ 1set COVP Pullups Amrap

Kul, jag gillar detta event! Frontböj gick så pass bra för mig att jag ändå lyckades persa med 2rep på 60kg. Fick inte upp sista rep så min max blev 3x54kg. 

TGU är en knepig övning. Googla får ni se (turkish get ups) Jag lyckades med 20kg som godkändes, gick på nästa vikt för ett försök. Lyckades ta mig ner stabilt men sen kom jag inte upp igen. 

Sista, ja jag hängde och svingade och försökte komma upp och göra en pullup (aldrig lyckats innan) och det gick inte hem denna gång heller. 

Event 2: The harder you go, the harder they fall – time cap 8min

400m löpning

20 burpees

400m löpning

Detta är verkligen helt utanför vad jag känner mig bekväm med. Uthålligheten är inte riktigt där. Och när dem sa 3,2,1 Gooo, så hakade jag på i de andras tempo. Inte bra, jag var slut efter 200m. Men tog mig igenom 400m rätt bra ändå. Sen var det dem där 20burpees, det var äckligt! Sen var det bara och springa de sista 400m. Eller ja, försöka springa. Benen försvann under mig, spagetti mixat med stumhet. Det var en sjukt tung Sandra som kämpade de där 400m. Kom in i mål innan time cap. Bra! 

Event 3: Fast and steady, wins the race – time cap 20min

10 varv

4 burpees

6 svingar med 16kg 

8 goblet squats 16 kg

10cal rodd

Här kändes det som en evighet och att jag definitivt skulle ta mina sista andetag och dö (för att vara lite dramatisk). Råkade snegla på klockan efter 4min, oh shit tänkte jag.. Redan död och har 16min kvar. Det värsta var goblet squats, 16kg som kändes som en elefant, gjorde 4 i rätt bra tempo i följd sen var det som någon hängde över en och de sista 4 kändes så jobbigt och tungt. Jag var tvärsäker på att jag kanske skulle komma till varv 5, men jag tror jag lyckades ta mig in på varv 8 eller 9. Så kom inte i mål innan time cap MEN jag gjorde fler varv än jag trodde jag kunde. Häftigt! 

Tack för mig!

 

Publicerat av

sandra

Utåtriktad och positiv med en nypa ‘teaterapa’ i rätt sällskap. Spontan och alltid glad, älskar styrketräning och tatueringar. Skulle gärna äta choklad alla dagar i veckan.

Kommentera