Blekinge Flygflottilj F17

Rekryt Wiksten rycker in 18 september till F17, Blekinge Flygflottilj! 

Först ut är jag inbjuden till en introduktionshelg i augusti där jag får träffa och lära känna mina befäl, kompanichefen och de andra rekryterna!

Jag är så sjukt glad att jag vågar kasta mig ut i det okända och följer min dröm, som legat på hyllan i några år och dammat!

Nedräkningen har börjat och jag kan inte hjälpa att le medan jag skriver detta. Vilket jävla äventyr jag skall ut på! Jag är glad att jag känner några i försvarsmakten så jag kunnat bolla mina tankar och funderingar med dem. 

Jag vet att jag är ämnad för så mycket mer

Försvarsmakten

Det är otroligt vad jag testar mig själv mycket nu för tiden. Allt mer och mer utanför min comfort zone.  

Mot rekryteringsmyndigheten för att bevisa att jag har vad som krävs. Mest nervöst var nog att ta mig till Stockholm och hitta fram till Värtahamnen. GPS åkte fram en kort stund för att inte gå vilse i Finlandsparken(?). 

Framme! Me and the boys! Åldrarna var 20-24 och jag, fru tant på 28 stadiga år. 

Allt började med ett begåvningsprov, eller det bestod av 10 prov. Därefter blev jag kallad till psykologen där vi hade samtal i 1h. Pratade så mycket att halsen blev alldeles torr och jag höll på att dö av torrhosta och tårarna rann! 

Därefter gick allt rätt snabbt. Hörseltest, syntest, färgseende. EKG, blodtryck och allmän hälsokoll. Ryggen kollades och händer och fötter undersöktes. 

Muskelstyrkan mättes i en ISOKAI-maskin och konditionen som skulle sätta graden för min fysiska arbetsförmåga testades. 

Avslutningsvis träffade jag en militär som var yrkesvägledare och skulle hjälpa mig att välja riktning utefter mina önskemål och tankar men även mina testresultat. Just den befattningen jag var inne på fanns ej att välja denna gång, men viktigaste för mig  som jag känner (och som han med uppfattade det efter jag babbla på) är att få in en fot inom flygvapnet. Sen om jag jobbar på marken och blir hundförare som är en stor önskan eller om jag blir pilot av något slag återstår att se.   

Summan av novellen; Beslutet ligger i mina händer! Jag har, om jag vill blivit antagen med inriktning mot Blekinge flygflottilj i Ronneby. Så mitt liv kan komma att ändras helt den 18 september! 

Klubbmästerskapet CFUA!

Vilket betyder min första CrossFit-tävling! 

B O O M! 

Jag visste från start att jag skulle komma sist, tjejerna är så sjukt grymma här! Mina idoler – Ellen, Margit och Jessica! Vilka jäkla brudar alltså! Men jag deltog, och det var stort nog, att ens våga för min del. Jag hade velat hela veckan om jag ens skulle vara med, kommer bli utklassad och absolut dead last… nu i efterhand är jag sjukt stolt över mig själv. Jag tog ett jävligt stort kliv utanför min comfort zone! Jag lyckades till och med PERSA i frontböj, den var otippad men kul! 

Event 1: Christmas three – 20min

10min, tyngsta 3rep frontböj

10min, tyngsta TGU med båda armar

+ 1set COVP Pullups Amrap

Kul, jag gillar detta event! Frontböj gick så pass bra för mig att jag ändå lyckades persa med 2rep på 60kg. Fick inte upp sista rep så min max blev 3x54kg. 

TGU är en knepig övning. Googla får ni se (turkish get ups) Jag lyckades med 20kg som godkändes, gick på nästa vikt för ett försök. Lyckades ta mig ner stabilt men sen kom jag inte upp igen. 

Sista, ja jag hängde och svingade och försökte komma upp och göra en pullup (aldrig lyckats innan) och det gick inte hem denna gång heller. 

Event 2: The harder you go, the harder they fall – time cap 8min

400m löpning

20 burpees

400m löpning

Detta är verkligen helt utanför vad jag känner mig bekväm med. Uthålligheten är inte riktigt där. Och när dem sa 3,2,1 Gooo, så hakade jag på i de andras tempo. Inte bra, jag var slut efter 200m. Men tog mig igenom 400m rätt bra ändå. Sen var det dem där 20burpees, det var äckligt! Sen var det bara och springa de sista 400m. Eller ja, försöka springa. Benen försvann under mig, spagetti mixat med stumhet. Det var en sjukt tung Sandra som kämpade de där 400m. Kom in i mål innan time cap. Bra! 

Event 3: Fast and steady, wins the race – time cap 20min

10 varv

4 burpees

6 svingar med 16kg 

8 goblet squats 16 kg

10cal rodd

Här kändes det som en evighet och att jag definitivt skulle ta mina sista andetag och dö (för att vara lite dramatisk). Råkade snegla på klockan efter 4min, oh shit tänkte jag.. Redan död och har 16min kvar. Det värsta var goblet squats, 16kg som kändes som en elefant, gjorde 4 i rätt bra tempo i följd sen var det som någon hängde över en och de sista 4 kändes så jobbigt och tungt. Jag var tvärsäker på att jag kanske skulle komma till varv 5, men jag tror jag lyckades ta mig in på varv 8 eller 9. Så kom inte i mål innan time cap MEN jag gjorde fler varv än jag trodde jag kunde. Häftigt! 

Tack för mig!

 

Fredagspump

Sov rätt dåligt, vaknade flera gånger och ingen ställning var skön. Nästan så jag övervägde att lägga mig som en boll på min pläd och testa lyckan där. 

Men jag var ändå taggad till lunch-passet som såg ut såhär;

A. 3 hang power cleans 4set

B1. Seated dumbbell shoulder press @ 3×1 8-10reps 3set

B2. Ring biceps curls @ 40×1 8-10reps

C1. Half kneeling pallofpress @ 2222 4-5reps/side 2set

C2. Powell raise @ 30×1 4-5reps/arm 2set

Under första seten av hang power clean hade jag sån fart med stången att den slog mig under hakan, nästan så jag trodde tänderna skulle ryka. Men dem sitter kvar tillsammans med en svullen haka. Så kan det gå. I övrigt kändes passet mycket bra och jag är ännu mer nervös inför söndagen nu. 

——

Och jag spricker av önskan och längtan att få bli kallad till prövningen och komma därifrån med godkänt resultat, att få det där brevet i december att man är utvald, så jag kan börja på polishögskolan! Ahhh!! 

Klubbmästerskapet CFUA

Jag måste ju erkänna att jag är bra nervös inför söndagens tävling. Det är min första, någonsin. Jag tänker att jag borde se det som en kul grej bara, inte vara så nervös och inte ha några speciella förväntningar. Men jag känner mig själv – och det är en tävling i mitt huvud. En tävling mot mig själv. En tävling jag vill ge mitt allt på.. och bevisa för mig själv att jag kan! Och att ha folk som tittar på medan en flåsar och dör genom eventen, fy vilken tanke… Ändå är det ju exakt det jag vill – tävla. Och med det kommer ju publik och rödsprängt ansikte ála Sandra! 

Kommer jag bli helt utklassad?

Jag vill ju inte komma sist?

Tänk om jag inte ens kan genomföra ett event?

Är jag tillräckligt bra att vara med? 

Så, till bilden: Mitt mål för årets första – mitt första KM är att gå dit, ha kul, ge mitt allt. Oavsett hur det sen utspelar sig får jag se som en erfarenhet rikare inför kommande tävlingar

CrossFit

Snart har det gått 1 år sen jag satte foten i Crossfit-världen! Det bästa året i mitt liv 🖤 

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag älskar det så förbannat mycket. Jag älskar hur jag mår av att vara där, jag älskar känslan att kriga och halvt dö! Jag älskar muskler och ”power-kroppar” så det är extra spännande att se hur min kropp håller på att formas om till power! Nu jävlar krigar jag vidare.. 💥

Polishögskolan

Åh! Idag är en sån dag jag hoppas och önskar till månen och beyond att jag kommer in på polishögskolan! Jag vet att jag passar i yrket, att jag kan bidra till att försöka få samhället säkrare, att hjälpa enskilda personer, göra skillnad. 

Det här är jag! 

Det har inte enbart med fysiken att göra, visst är jag stark och stadig men jag har även egenskaperna för yrket! 

Jag tror på mig själv, det här är jag! 

P.u.n.k.t 

En superhjälte

Tanken har varit och är att berätta om min träning från i söndags. Så jag får ta mig i kragen och göra det nu! 

Jag var inbokad på Kattis fokuspass i tynglyftning. Älskar dem passen, alltid kul att träna tungt och även jobba in tekniken. Men så tänkte jag ett steg till, jag kan inte alltid träna det som är kul, det som ser mest kul ut. Jag måste ju även jobba på det jag är mindre bra på, för att få en bra helhet och för jag ska kunna katogarisera mig som en superhjälteför det är verkligen crossfit atleter enligt mig!

Så, mitt svaga kort är flås/uthållighet. Vilken (o)tur för mig att passet innan fokus var just dödens flås. Förutom Jerk och bulgarian split squats – som jag för övrigt är mindre bra i så var det en 25min timecap ( jag kom in på ca 22 minuter tror jag) på följande:

Run 400m
100m suitcasewalk KB in right hand

Run 300m

100m suitcasewalk KB in right hand

Run 200m

100m suitcasewalk KB in right hand

Run 100m

100m suitcasewalk KB in right hand

repeat the intervals but this time use left hand in suitcasewalk

Så, tog mig igenom med brännande underarmar. Fyfan för suitcase.. därefter låg jag röd som en tomat i en svettpöl bra länge innan det ens var någon idé att ta sig in i duschen. Sjukt jobbigt pass men känslan efter att ha besegrat den är magisk!  

En klockren jävla dag! 

Var på informationsträff på polisen nu på kvällen. En toppenkväll som fyllde mig med längtan och ”ja fan, jag ska bli polis, jag kommer bli polis!”. Två poliser berättade om olika yrken inom polisen, egna erfarenheter och massa annat som motiverade mig till blåkulla! Dem bjöd på muffins, och jag var tvungen att fråga vart ”donuts” var? Hö hö.. jag tycker jag var rolig!

Ena polisen tyckte jag skulle bli första kvinnliga polisen inom pikéten, och jag kan inte annat än att hålla med. Det har jag varit inne på! Hur coolt vore inte det?? Jag kommer iof tycka det är sjukt coolt om jag kommer in på skolan! 

Ahhhh, jag är så jävla pepp!!

If there is a God, you know what to do! And Santa, if you’re reading this. You know what I wish for, for christmas!!”

Det coolaste som hänt mig hittills är att jag har K Ö R K O R T ! Det är helt sinnes. Kan inte fatta att jag lyckades! Så jävla häftigt! Var så sjukt nervös att benet darrade när jag stod still vid rödljuset! Handsvett och rosiga varma kinder följde med under hela resan. Jag har körkoooort!!!!

Jag är så jävla cool!