Jag har ett mål!

Det pirrar. Något finns inom mig. Något som kittlar mitt välmående och fyller mig med ljus och belåtenhet. En känsla som jag gärna vill känna oftare, gärna varje dag.

Min känsla är målet. Jag har ett mål. En strävan efter att uppnå något otroligt. Att kunna blicka framåt och längta, att kunna se tillbaka och vara stolt.IMG_20160206_1[1] Att ha ett mål och samtidigt vara glad över resan dit hör till ovanligheterna för mig. Att faktiskt vilja möta motgångarna, frestelsen, hatet och svetten.

Mitt mål kom till mig idag när jag körde latsdrag i cablecrossen, egentligen kom kanske målet från min sambos mun. Han planterade ljudvågor på mina tankar.
”Du vill väl kunna chins?” sa han efter att jag bett honom inspektera mitt utförande i latsdraget. Jag tittade på honom och ganska exakt då, vid det ögonblicket föddes målet.
Jag ska klara chins med min egen kroppsvikt.

Jag har drömt så många nätter att jag faktiskt kunnat utföra chins och pullups så jag blev nästan osäker idag om jag inte hade klarat det i verkligheten också.

Orsaken till att jag inte tidigare genomfört att bli en chinstjej är på grund av att jag inte vill använda mig av chinsmaskinen. Den är till för nybörjare, och jag är väl ingen nybörjare på gymmet heller? Jag, Sofie, som tränat i snart 7 år?

Mot min vilja följde jag med Thom bort till assistedmaskinen som betryggande hade hjälpvikten inställd på 44,5 kg, Thom bad mig klara 12 repetitioner med denna hjälpvikt. Jag klarade 13. Jag sänkte hjälpvikten till 28,5 kg. Med detta klarade jag 5 reps, 6 reps, 4 reps samt 3 reps där jag stannade på toppen. I sig tycker jag det är otroligt jävla bra gjort med tanke på att jag innan redan utfört ca 50 reps för just lats.

Jag är lyrisk. Mitt mål är att klara minst en BW chins innan sommaren. Jag är ganska säker på att jag kommer klara det också. Min målmedvetenhet har just nu inga gränser!

Om ni har några egna tips om hur man lättast avancerar i chins, säg till!
Tar tacksamt emot hjälp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *