Stand up like a soldier baby

…yeah I know you’re built like that

Jaså.
2016 nu.
Som de flesta gym vid denna tid var det fullpackat med människor på gymmet både igår och idag.
Jag vet att de flesta gymråttor avskyr januari månad och nästan fördömer de ”nya” människorna. ”Dom kommer träna fem gånger sen slutar dom.” ”Var är disciplinen?” ”Var är motivationen? Och varför tänker dom inte på sin hälsa?!”
Råttorna liksom tittar snett på de som nyss börjat träna och ser sig själva som gymmets hipsters som minsann tränade innan det var inne.
Men jag tycker det är bra med januari och det nya löftet! Det är fräckt att se folk komma till ett främmande ställe och börja göra en förändring. Lite som att se någon gå till frisören för att snagga av sitt knälånga hår.
Jag är impad över att så många faktiskt vågar. Jag själv var livrädd för gym när jag började träna. Alltså, vad fan?? En stor lokal med stora maskiner som gjorde att man tränade nån superliten muskel bakom skulderbladet tvärsemellan två revben. Typ.
Hundratals hantlar med tyngder som lätt överträffade min egna kroppsvikt. Och själv var jag så klen bland alla muskelberg när jag skamset fick börja lyfta min födelsevikt. Jag kunde inte låta bli att undra hur dessa monster till människor tänkte om mig. Skrattade dom åt mig bakom min rygg? Gjorde jag fel? Fick jag ens vara i närheten av dem?
Hade jag inte träffat en träningsintresserad karl hade jag kanske aldrig vågat träna mer än fem gånger innan jag gav upp av rädsla för det nya läskiga stället med monster och opålitliga maskiner.
Så jag tycker man ska sluta vara negativ och spydig i januari och istället vara glad över att fler finner glädje i träning!

Gott nytt 2016

IMG_20151021_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *