Det sitter inte bara i utrustningen, det mesta sitter i din hjärna

Jag vet inte riktigt varför jag kom att tänka på detta inlägg idag men tror att jag fick en liten ”ah-upplevelese”.

Det jag syftar på är att många använder som ursäkt att man måste ha ett gym, vikter, lådor, rep, bollar, maskiner etc. för att ett träningspass ska blir bra, eller iallafall utmanande. Både inom kondition och styrka. Jag vill inte trampa någon på tårna, för jag själv älskar att lyfta vikter på gymmet, hoppa runt med bollar, dänga rep i marken och hoppa upp på lådor, men att man använder ursäkter för att inte kunna träna eller motionera på grund av brist på redskap kan jag inte hålla med om. Löpningen är absolut något som många tillämpar utan att använda sig av redskap men hur går det för de som inte gillar eller brinner för att springa(jag)? Hur gör vi?

Det mesta av ens träning och ens resultat sitter i hjärnan och i ens fantasi. Exempelvis kan man se på dansare, de enda redskap de använder sig av är ju sin kropp för att skapa rörelse. Själv är jag ingen dansare efter min koreografiteknik är lika med noll, men att inspireras av vissa rörelser från dans eller vardagliga saker som man gör för att sedan sätta ihop allt till ett träningspass det kan jag göra väldigt bra. En rörelse du gör under en dag kan man göra ”jobbig” om man sätter in den i ett träningspass-perspektiv(hej långt ord som jag nyss hittade på). Exempelvis att sätta sig på en stol är en vardaglig rörelse som vi alla gör varje dag, så varför inte lägga till ett hopp och olika djur samt olika intensitet på rörelsen? Jag själv tycker det är jobbigt att köra många knäböj(utan utrustning) snabbt än när jag gör dem extremt långsamt( vi pratar 30 sekunder intervaller), dels för att jag har mer styrka i benen än snabbhet och dels för att min ländrygg hugger för att jag tappar tekniken när det går för snabbt. Så eftersom jag har ganska mycket fritid här borta i England nu så satte jag ihop ett lite pass i mammas och pappas garage för att utmana mig lite och min fantasi. För hur mycket kan jag ta ut mig själv både styrkemässig och konditionsmässig genom att endast använda min egen kropp. Jag vet inte riktigt men 25 minuter gick ganska fort och bilderna kan tala lite för själva.
IMG_5290

IMG_5287

IMG_5286

One thought on “Det sitter inte bara i utrustningen, det mesta sitter i din hjärna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *