Hej världen här kommer jag!

Först och främst, mitt namn är Johanna Jacobsson och för tillfället bor jag i London, rättare sagt i en stad på landsbygden vid namn Berkhamsted. Tills för en månad sedan bodde jag i mitt barndomshus(lät väldigt gammalt) i Mälarhöjden tillsammans med tre andra ungdomar. För i min brukar vi familj göra lite lite tvärtom mot vad man kanska ska göra, så mina föräldrar tog sina kläder, sitt matsalsbord, sina tavlor, vår hund och flyttade från huset i Hägersten för Londons storstad. Förklarat så bodde jag tillsammans med min syster, två kusiner och en fantastisk vän i huset hemma på Lugntorpsvägen i Mälarhöjden. Ett s.k ungdomskollektiv där ålder mellan 5 unga vuxna är 20-22 år. Jag tillhör då den yngsta i kategorin ”Ålder” men självutnämnde mig till att vara den mest ansvarstagande i vår lilla familj.

När jag inte bor i Englad och gå traska ut ur detta kollektiv av människor så gillar jag att åka till innerstans södradelar.  RUnt Södermalm hänger jag för att ta en vegansk/vegetarisk lunch på Hermans med en utsikt över hela Stockholm eller för att dansa tills skorna går sönder på något härlig uteställe, klubb likväl som på gatan fungerar lika bra för att dansa på.

Tyvärr har jag faktiskt insett att Stockholms uteliv och serveringar är på tok för dyra för att man ska kunna njuta av dem. För hur kul är det faktiskt att betala 69 kronor för en liten skit öl på klubben? Eller 100 kronor för en ynka Ceasarsallad som man snarare blir mer hungrig än mätt på? Därför, för att kunna bli den ekonomiska människan jag vill bli (samt att man har en pappa som är utbildad ekonom och att min rumskusin studerar ekonomi på Handels), så håller jag många bjudningar hemma hos mig. Dessa kan variera mellan kräftkalas, BBQ, bruncher, kalasmiddagar och allmänt bakismys bara. Som den kelsjuka människa jag är, så är alla välkomna på att komma hem till kollektivet för att njuta av varandras sällskap, laga en god chili och drick en whiskey eller två.

Men mellan allt i kollektivet, hänget på söder, bjuda in folk till huset och innan flyttet till London så arbetade jag som Personlig Tränare och gruppträningsinstruktör på världes bästa gym: Flex Sportsclub Hägersten som ligger beläget i de södra delarna av Stockholms förorter. Vid  sidan av detta så höll föreläsningar om hälsa med fokus på ätstörningar och träningstvång. Så det kanske är egentligen här jag kanske kommer in på den där introduktionen till min träningsblogg.

Egentligen vill jag inte kalla denna blogg för en ”Träningsblogg” eftersom det känns som jag kommer smalna av innehållet så mycket till enbart träning. Jag väljer att faktiskt inte ens definiera den blogg vad den ska handla om eftersom jag vill kunna skriva om vad som helst, även om vissa kategorier kommer att skrivas mer om.

Majoriteten av innehållet i denna blogg kommer troligtvis handla om hälsa. Dels för att jag i mitt 20 åriga liv har ett 5,5 års liv av anorexia och orthrexia i bagaget. Ingendera av dessa sjukdomar är av rekommendation att få då dessa är fruktansvärt. Nu har jag varit frisk och fri i 2 års tid och jag har under dessa cirka 720 dagar sett hur samhällets fokus har förändrat. Vi har gått från att vara ohälsosamma till att bli hälsosamma och därifrån till att faktiskt bli ohälsosamt hälsosamma. Det finns ingen så kallad vardags motionär längre utan nu är det allt eller inget. Du ska inte vara mellanmjölk längre i mellanmjölkslandet Sverige. Du ska antingen vara extremt medveten om kost och träning. Du ska balansera det ultimata familjelivet, med att nå en toppkarriär, vara eftersträvad i vänskapskretsar samtidigt som du ska vara sjukt ”vältränad” och leva hälsosamt. Du ska träna 3-6 gånger i veckan, laga egen rawfood mat, prestera ultimat på jobbet, se sjukt fräsch ut samtidigt som du ska vara social. Jag ställer frågan: Hur fan orkar man det? När jag försökte detta så gick jag dels in väggen och fick anorexia, då vid 13 års ålder.
(Poängtera att det finns så klart människor som har allt detta och klarar detta intensiva liv. Jag vill ej racka ner på dem, det är ju fantastiskt att de fixar det. Fast vill också benämna att de människor, som jag exempelvis, inte klarar av att hantera detta också är lika toppen.)

Det jag vill komma till är att min blogg kommer vara mer som ett forum för min arbete, min fritid, mitt liv och allt vad det innehåller med psykbryt, svettiga träningspass, smärtsam fascia massage, lökiga utekvällar och allmänt kaos. Bloggen ska vara ett forum där det finns utrymme för diskussion kring vad hälsa är och vad det betyder för alla, då det är så individuellt. Jag vill också visa folk att även om jag jobbat inom träningsbranschen, som PT, så lever jag varken på kvarg, ägg, ris och kyckling. Jag tar likaväl en bira, sover dåligt, käkar godis och vilar från träning i 3 veckor, likväl som jag tränar 2-3 pass om dagen, som jag äter en burk keso när jag vill, sover länge och dricker inte en bärs på veckor. Det finns ingen som definierar hälsa, den som gör det är DU som definierar DIN hälsa. Låt oss därför skapa ett öppet forum tillsammans om vad hälsa är, var och kan bli, enligt dig och dina förutsättningar. Jag är öppen för allt, om du är det!
Kram <3

Processed with VSCOcam with t1 preset

3 thoughts on “Hej världen här kommer jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *