12 veckors resultat men jag skippar vågen

Julstämning. Igår fick barnen (och jag..och sambon) klä granen, äntligen.
Så nu har julen flyttat in ännu mer hos oss.
12376223_10208513234013577_5854230631654168163_n

Måndag idag och det fick bli en vilodag.
Vilade i Lördags också. Men idag var kroppen slö och huvudet tungt. Man kan HOPPAS att jag bara är sådär ”mammatrött” som man brukar bli ibland. Men jag tog ändå tillfället i akt att efter mitt möte i förmiddags bara stanna hemma och fixa mat och faktiskt lägga fötterna på soffan.

Kroppen har svarat enormt bra på de senaste 3 veckorna och jag tror mycket har att göra med att jag tränar på det sätt kroppen mår bäst av.
Här är en sån där progressbild. 12 veckor mellan dessa.
743f2991-f198-476b-9760-ebe6b6480260
Jag får frågan om hur mycket jag gått ner i vikt. Och jag kan säga att jag har inte en blekaste aning. Senast jag vägde mig, för två veckor sedan var det ungefär en viktnegång på 1 kilo. Jag bryr mig inte om vikten så mycket. Men däremot har jag ju tappat drygt 20 centimeter i midjan sedan 20 september, så jag känner att jag ”gjort slut” med vågen lite. Den är faktiskt rätt onödig när man tränar som jag gör.  Det är lite som det där med att räkna ut BMI(Body Mass Index). Du räknar helt enkelt ut din kroppsmassa med hjälp av din vikt och längd. Ologiskt? Jajjemen. Jag har aldrig varit ett fan av BMI. Jag vill minnas, för några år sedan, när jag, min syster och min svåger satt och räknade på det där med BMI, för skojs skull.
Min syster fick ett resultat som sa något i form med ”kraftigt överviktig”. Det roliga med detta var att det här var bara några veckor innan hon skulle spela VM i rugby och hon var i sitt livs bästa form. Hon rankas som en av sveriges genom tiderna bästa kvinnliga rugbyspelare, och det är dessutom mäkta häftigt. (nuförtiden är hon ordförande i Svenska Rugbyförbundet OCH styrelsemedlem i Rugby Europe)
Så, nej, BMI ska man inte hålla på med om man tränar.

Bry dig om vad måttbandet säger istället och kläderna…och självkänslan..och bilderna. 🙂

Igår körde jag ett söndagspass. Det blev en liten wod och sen testade jag färdigheterna i ringarna. Det är mycket jag testar just nu, för att det är så väldigt roligt. Dessutom så borde jag ju ha lite skills kvar efter åren som gymnast, även om det var galet längesen.
Och se, det gick 🙂

ca9fbeff-b803-4283-9660-37b2007b9916

Jag tror nog att kroppen är piggare imorgon. Och därmed kan jag återgå till min träning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *