GUEST CORNER: HELENA BENEDICKS

0
390

FRÅN SOFFPOTATIS TILL PERSONLIG TRÄNARE

Hejsan! Först vill jag bara tacka Svensk Fitness för den här äran att få gästblogga. Det är alltid roligt att få vara med och inspirera människor och förhoppningsvis få någon att våga ta steget till en bättre hälsa.

Jag har varit en periodare när det kommer till träning, tränat väldigt sporadiskt. Jag höll på med lite bollsporter som ung och hittade till gymmet när jag var i 20 års ålder. Min vikt ökade ganska mycket när jag flyttade hemifrån vid 16 års ålder och levde på makaroner och ketchup. Jag avskydde att laga mat och än idag är det inte en av mina favoritsysselsättningar. Från 20 år till 30 så pendlade jag i vikt. Jag nådde min allra högsta vikt på 113 kg i maj 2013, då var jag 30 år.

Då tog jag beslutet att anlita en personlig tränare. Jag var otroligt nervös när jag gick in på Delta Gym i Stockholm för första gången. Ni som känner till gymmet vet att det är ett riktigt ”byggargym”. Det var stora muskelberg och deffade fitnesstjejer som tränade där. Hur skulle jag kunna passa in och skulle alla titta på mig? Jag träffade min PT Niklas och jag kände direkt en kontakt med honom. Jag tränade med Niklas 1-3 ggr i veckan och utöver detta så tränade jag och åt efter ett kostschema som han hade individanpassat till mig.  Varannan vecka var det uppföljning med formbilder och resultat. Jag avskydde verkligen att skicka in dessa formbilder. Samtidigt var Niklas så lätt att ha att göra med och det kändes tryggt att skicka bilderna till honom.

helena formbilder

Nu är jag otroligt tacksam över dessa formbilder. Det är så kul att gå tillbaka och se resultaten av ens kämpade och verkligen se det svart på vitt. För ska jag vara helt ärlig så har jag haft svårt att se i spegeln att jag har gått ner. På 8 månader så gick jag ner 42 kilo genom att äta mat och styrketräna. Jag minskade mitt kroppsfett från 45,3 % till 22,1 % . Jag gick från inaktiv till att träna 5-7 dagar i veckan. Det som var svårt när jag nådde min målvikt var att sluta. Jag hade 75 kilo som mål men gick ner till 71 kilo. Under dessa månader så hade jag bara mitt mål i sikte, jag gick in i min bubbla och hela livet handlade om kost & träning. Jag kände att jag behövde avskärma mig och bara fokusera på mig själv. När jag äntligen nådde mitt mål på 75 kilo, vad hände då? Ja, ingenting! Jag hade förstorat upp denna händelse så mycket att när jag väl gick i mål så kände jag mig bara helt tom! Vad skulle jag göra nu? Jag hade inga nya mål och ville inte ha heller. För vilket mål jag än skulle sätta så skulle inget slå en viktminskning på 42 kilo! Det var så jag kände och då blev det per automatik att jag bara fortsatte och hamnade på 71 kilo istället.

Till slut började huvudet hänga med och jag började förstå vad jag hade gjort, vilken livsstilsförändring jag genomgått. Det är otroligt häftigt hur man kan ändra hela sin livsstil på bara ett par månader. Vilken stor roll min PT hade haft i detta, han betydde otroligt mycket för mig. Hur skulle jag nu göra för att hålla i det här? Hur ska jag fortsätta hålla min kost och träning? Jag hade bokat tid för att göra en bröstoperation. På grund av den snabba viktminskningen så blev inte mina bröst som jag ville ha dem. Men Istället för att operera mig så lade jag pengarna på en PT-utbildning. Det beslutet är det bästa jag har tagit!

Inom 4 dagar efter att jag fick min licens så hade jag fått jobb på SATS. Det gick så fort! Jag jobbade på Sats i lite mer över 1 år och nu driver jag eget företag med Puls & Träning som samarbetspartner.

Idag arbetar jag med något jag älskar! Jag får hjälpa människor som varit i min situation. Det är min tur att ge tillbaka. Nu får jag vara den person som min PT Niklas var för mig. Det som gör mig unik som PT är att jag vet precis hur det är att vara överviktig. Jag har genomgått hela den resan, både fysisk och mentalt.  Alla vet hur man ska äta och träna, det är inte där problemet sitter utan det är mentalt. Det är där vi som personliga tränare behöver ha mer kunskap så vi kan hjälpa våra klienter till en livsstilsförändring.

Tack för att ni ville ta del av min resa. Jag hoppas att jag fick fram min poäng. Oavsett övervikt så kan du nå dina drömmars mål, det finns inga ursäkter i världen. Believe me, jag är expert på ursäkter. Gör dig själv en tjänst och ta tag i din hälsa du kommer INTE att ångra dig. Det finns ingen bättre känsla än känslan att må bra.

För kontakt så finns jag på helenabenedicks@gmail.com eller instagram helena.benedicks

Helena Benerdicks

Inga kommentarer

Lämna ett svar