GUESTCORNER: TAKASHI WILLEBRAND

0
174

VAD FÅR DIG ATT GÅ PÅ DITT 687:E PASS? 

Ljuset är dämpat och den japanska flöjten spelar sina lugnande toner. Mina axlar sjunker ner några millimeter, och jag och min träningskamrat sätter oss på knä mittemot vår mästare. Vi blundar och andas in djupt ner i magen. Detta gör vi under någon minut med syftet att släppa omvärlden och fokusera på nuet och på träningen. Det vi tränar är så mycket mer än bara en fysisk utveckling, det är också en resa genom livet. Kampkonsten heter Ninpo Goshinjutsu, dvs självförsvar enligt filosofin ninpo. Under mitt liv har jag provat diverse sporter och kampsporter och insett att den kulturella och mentala aspekten i japansk budo är viktig för just mig. Jag tänker tillbaka på min barndom när jag beundrade de mystiska japanska krigarna som var klädda i svart från topp till tå. De flöt fram med ljudlösa steg likt ett nattdjur utan att lämna några spår förutom skuggorna som fladdrade till i månskenet. Att bli en ninja var min pojkdröm och idag, många år senare, så har jag en svartbältesgradering väntandes i slutet av maj. Känslan från barndomen har på något sätt motiverat en sida hos mig under alla åren av träning.

12810193_10154625322894616_773238918_o (1)

Att hitta ett starkt ”varför” är av stor vikt i det du tränar. Sedan spelar det ingen roll om du ska träna ninjutsu, mma, fotboll, eller gym. Det viktiga är vem du är, vad just du har för mål med din träning? Fysisk prestanda? Att ha roligt? Att lära dig något? Att vinna en tävling? Att vara “snygg”? Än vad för mål, så gäller det att hålla motivationsgraden hög även när du ska gå på 687:e passet. Har du ett starkt varför, så kommer du att göra det ofta och länge. Och gör du något ofta och länge, så kommer du få fantastiska resultat!

Vår mästare säger till och vi öppnar upp ögonen. Träningen sätter igång och vi påbörjar 687:e passet. Ett steg framåt, ett steg närmare drömmen! Nu kör vi!

Inga kommentarer

Lämna ett svar