Frånvarande

Hej på er!

Jag vet att jag varit frånvarande ett tag nu. Det är mycket som händer privat, och ärligt talat har inte hunnit sätta mig ned särskilt mycket. Pga vissa händelser var jag tvungen att ta ett litet break från bloggande och sociala medier generellt, men nu är jag tillbaka!

En nyhet är att jag nu flyttat till Stockholm och påbörjat en ny tjänst. Nya jobbet kommer ge mig mycket tid till att träna, både morgon och kväll, men under en övergångsperiod arbetar jag häcken av mig. Senaste veckan har jag bara hunnit med ETT konditionspass. Inte okej någonstans. Men snart tar jag tag i det igen!

Just nu sitter jag på flygplatsen på väg till Finland igen över helgen. Då kommer träningen tillbaka i sina rutiner och jag kanske tillochmed hinner med lite skolarbete.

Jag kommer skriva mer under helgen, bland annat vill jag diskutera skillnaderna mellan olika gym! Jag har besökt ett par stycken nu, framförallt när jag varit på resande fot.

Tills dess, ha det bäst!

Torsdag utan energi.

Även idag är energidepån låg. Jag låg kvar i sängen till 10 istället för att vara uppe senast 7 som vanligt. Men tillslut kom jag iväg till gymmet iallafall.

Ännu har ingen förkylning brutit ut, men jag kan känna att den är på väg. Den smyger där i bakgrunden och förstör för mig.

Idag gick jag ut hårt på rygg och armar. Jag ser och känner framsteg i ryggen vilket är fantastiskt. Jag orkar tyngre för varje vecka och jag kan se hur musklerna sakta kryper fram. Det senare kan ha att göra med min diet, visserligen.

Passet för dagen blev såhär:

4×5, 1×5+ Barbell rows
3×12 Pulldowns
3×12 Seated cable rows
5×15 Face pulls
4×12 Hammer curls
4×12 Dumbell curls
5×10 Reverse grip barbell curls4×10 Wrist curls

Detta två gånger i veckan har gett riktigt bra effekt för mig. Och en helt fantastisk pump i armarna!

Dessutom har jag ett tips! Protein XL från Nutramino. Gymmet idag hade ett erbjudande, halva priset på dessa. Så jag köpte Chocolate & Mint och Chocolate & Banana.
Den förstnämnda är helt fantastisk! Har ni inte provat den än, så gör det!

Protein XL

Med detta får jag avsluta nu. Jag har lite texter att arbeta på och en lunch att äta.

Benpass deluxe!

Jag följer ett program, som sig bör. Det är i grunden ett PPL-program (Push, Pull, Legs) som är lite modifierat för att passa mig. Detta har jag nu följt i snart två månader, och resultaten är fantastiska. Delningen är PPLPPLR. Alla muskler två gånger per vecka, en vilodag på söndagar.
Den fuskar jag dock med, och brukar köra cardio och mage.

Idag var det ben. Jag var inte så sugen imorse, med tanke på att jag har en begynnande förkylning som spökar, men jag ville inte ligga hemma heller. Får inte missa ett benpass!
Så jag skakade ihop en BCAA och drog iväg.

Leg extension

Dagens program var som så:

Knäböj 2×5, 1×5+
Rumänska marklyft 3×12
Benpress 3×12

Leg curls 3×12
Leg extension 5×20
Calf raise 5×15

Fruktansvärt nöjd efter passet. Tunga vikter på allt utom leg extension. Jag har lärt mig att mina knän inte mår bra av det, så istället kör jag lite lättare, men högre reps.
Resultatet? Jag kan knappt ta mig upp för trappen till lägenheten. Som det ska vara, med andra ord!

Nu laddar vi om. Lunch och allehanda sysslor här hemma!

Mina första steg

Hej!

Det här är tänkt som en plats för mig att skriva av mig, dela med mig av åsikter (oavsett om det är rätt eller fel) och dela med mig av tips.

Jag tränar ofta. 6 dagar i veckan, ibland 2 ggr om dagen. Jag följer en strikt kost (just nu för viktminskning) och jag spenderar flera timmar per dag om att läsa om kost, träning och allt relaterat.

Detta gör att jag av och till behöver ventilera lite. Detta är då här.
Dessutom kommer ni få följa mig på min resa mot mina allra första steg upp på scenen. Jag ska upp och tävla i Men’s Physique 2016 och målet är inställt på Ahlströmer Pokalen.

Jag kommer dela med mig av min träning, min kost och alla upp och nedgångar som hör till.

Följ mig gärna på instagram! @robinalvebrand