Pitbikes.se

Det har öppnat en ny webshop inom minicross, eller pitbike som vissa säger, i Sverige. Det är Pitbikes.se som drivs av Alex Reinholdsson. Alex drev tidigare mxbutiken.com och sitter som tidigare bekant som ordförande i Svefi MK

Pitbikes.se är den officiella importören i Sverige av TCB Bike från Frankrike, en av två Bucci importörer (dock den enda som aktivt jobbar) samt importör av franska YCF. Andra varumärken som säljs på sidan är franska CRZ, svenska DBR samt motorer från Gp Cube och Daytona. Allt är inte upplagt ännu men det är på gång under den närmsta framtiden. Har ni önskemål kan ni maila till Alex på alex@pitbikes.se så kikar han upp alla önskemål!

The post Pitbikes.se appeared first on Fiddy.org.


Source link

Svefi blir Svefi MK

Nu är det klart! Svenska fiddyföreningen, SVEFI, heter numera Svefi Motorklubb och ligger som en idrotssklubb under RF och Svemo. Detta betyder med andra ord att alla som betalar den löjligt låga medlemsavgiften, 100:-, nu alltså kan köpa licens hos Svemo. Detta är ett stort steg i att få vår sport framåt och att vi äntligen kan börja att etablera oss på riktigt! Följ länken nedan för information om att bli medlem!

Bli medlem i SVEFI

Vi hade en otroligt trevlig helg i Hallsberg med vårt träningsläger. Vi var 17 personer och det måste anses som mycket lyckat! Se ett litet klipp från detta nedan!

The post Svefi blir Svefi MK appeared first on Fiddy.org.


Source link

Riksmästerskap i Minicross

Nu är det klappat och klart, bara ett okej som saknas från södra distriktet i motorcross men vi ser just nu framför oss ett år av fem officiella Riksmästerskap deltävlingar i Minicross! Detta är första gången på flera år vi släpps in och har möjlighet att genomföra en tävling. Det är så otroligt kul att vara med och bryta ny mark för sporten vi älskar!

Tävlingsschema:
– 14/5: Töreboda MK
– 27/5: SMK Södermanland
– 3/9: Nyköpings MS
– 1/10: Vingåker
– 4/11: MX-Arena

Dessa tävlingar kommer att ha RM status och vara öppna för danska deltagare som gör sin profil via SVEMO TA. Mer info följer, men nu är det hög tid att skaffa sig en licens;)

The post Riksmästerskap i Minicross appeared first on Fiddy.org.


Source link

Sammanfattning SVEFI årsmöte 2017

Det blev ett långt och lyckat årsmöte för SVEFI i Motala igår med många nya ansikten och även kära återseenden från gamla rävar. SVEFI lyckades även under mötet att få in 8 eller 9 nya medlemmar.

Vad kom vi fram till under mötet då?
– Svenska fiddyföreningen bildas om till SVEFI MK för att kunna gå med i SVEMO och på så sätt kunna agera som klubb för att få in nya människor i sporten på ett enkelt sätt. Alla medlemmar i SVEFI MK kommer med andra ord att kunna köpa en licens i SVEMO TA. (Ansökningsprocessen är igång)

– Vi kommer att lägga en motion till SVEMO om att ta bort uppkörningskravet för att få köpa licens. Vi kommer att följa upp alla som köper licens med ett mail där vi förklarar regler med mera, vi kommer att ha grundliga förargenomgångar samt att vi efter förarmöten ser till att fånga upp nya personer och se till så att de har full koll på reglementet.

– Vi kommer att utforska möjligheten för folk med Motorcrosslicens att tävla minicross utan att behöva köpa ännu en tävlingslicens.

– Vi kommer att skicka in en uppdatering av klasser i reglementet där vi går från de som har varit sedan 2012 till att uppdatera enligt internationell standard.
— Nya klasser blir: 1. Upp till 160cc samt 2. Open

– I tävlingsserie så kommer det att vara fasta startnummer, 1-999 där 1-15 blir reserverade för tidigare års presation samt 350-399 blir reserverade för engångslicenser vid tävling.

-Medlemsavgift för att vara med i SVEFI 2017 är satt till 100:-, år 2018 kommer den avgiften att gå upp till 200:- då vi är en motorklubb och vi kommer att kunna utnyttja det på diverse sätt.

– Transpondrar finns det 10 st av, dessa kommer Alex Reinholdsson samt Christoffer Hildebrand ansvara för. Hyra av transponder kostar 150:- per tävling och betalas in på Swish eller kontant direkt vid tävling. Det är enbart medlemmar i SVEFI som får hyra dessa.

– Det ska startas upp ett Swish konto kopplat till SVEFI per omgående av kassör Sofia Israelsson.

Detta var i korta drag det vi pratade om under mötet, mer utförligt kan ni få vid samtal med någon närvarande av mötet. Det valdes även en ny styrelse för 2017 på mötet, den ser ut som följande.
– Ordförande: Alexander Reinholdsson
– Vice ordförande: Kristoffer Jansson
– Kassör: Sofia Israelsson
– Sekreterare: Sofia Israelsson
– Revisor: Jens Huvell
– IT-samordnare: Alexander Reinholdsson
– Sportchefer: Christoffer Hildebrand, Robbin Rydell (Kristoffer Jansson, Alexander Reinholdsson)
– Adjungerande SVEMO: Jonny Huvell & Alexander Reinholdsson

Övriga punkter för året:
-Spikad RM serie med följande datum:
— 14/5 – Töreboba MK
— 27/5 – SMK Södermanland
— 3/9 – Nyköpings MS
— 1/10 – SMK Vingåker
— 4/11 – MX-Arena

The post Sammanfattning SVEFI årsmöte 2017 appeared first on Fiddy.org.


Source link

YCF 2017


Nu är de här! YCF släppte sin 2017 line för ett par dagar sedan! Vill du handla en ny hoj så kan du hoppa över till mxbutiken.com och deras pitbike avdelning för att inhandla dessa skönheter.I år har YCF även släppt en 150cc version av sin instegsmodell, LITE. Denna går loss på strax under 13 000:- vilket är förvånansvärt bra för att vara YCF! I övrigt har de även slopat SP3 150cc inför i år och de pushar ännu hårdare på sin 190cc variant med Animan som USP!


Source link

Svensk RM serie 2017!

Det är nu bara inte förhoppningar utan en verklighet. Vi kommer i år att ha en öppen internationell RM serie med fyra eller fem deltävlingar. Vi väntar fortfarande okej från arrangören på den första tävlingen innan alla datum är hundra spikade men det känns fantastiskt.

Så nu är det bara dags för er att gå med i en klubb, gå med i SVEFI (för lån av transponder) samt skaffa en licens, för i år blir det åka av Sverige! För köp av hoj kan ni kontakta undertecknad som även driver mxbutiken.com. Jag kan ta hem CRZ, Bucci, Gpcube, YCF, CW Bikes, Lucky MX bikes mfl. Så det finns en hel del att tillgå! 

Nu kör vi!

/A


Source link

SVEFI årsmöte!


Fiddysverige, saker och ting rör sig framåt! Vi ser ut att kunna få en serie, vi kommer kunna fylla den, vi har några datum ev klara.

För att diskutera och finalisera hur vi vill att vår sport ska fortsätta att växa/vakna till liv igen så kallar SVEFI till årsmöte. Detta kommer att ske den 11/3 i Motala. Tid och plats kommer att uppdateras närmre!

Så känner du att du vill vara med och utveckla och ventilera lite olika tankar kring sporten så bör du komma! Välkomna!


Source link

RM serie 2017


Goda nyheter fiddysverige, eller det kan i alla fall bli en bra sommar! Om vi skulle få möjlighet att köra en nationell serie där även danskar kan delta, vilka av nedan banor anser ni är bra arenor när det kommer till vår sport? Du kan kryssa i upp till fem banor. De som har mest röster är de som vi självklart kommer att dra mot!

 

@import url(http://fonts.googleapis.com/css?family=Fjalla+One|Fjalla+One|);

.template_1{

}
.template_1 .poller_master_answers ul{
list-style: none;
list-style-type: none;
margin-left: 0px;
}
.template_1 .poller_master_answers ul li{
color: #333333;
font-size: 12px;
font-weight: normal;
line-height: 22px;
list-style: none;
list-style-type: none;
}

.template_1 .poll_countdown span{
font-family: ”Fjalla One”, sans-serif;
}

.template_1 .poller_master_poll_countdown .pm-btn-info{
background-color: #5bc0de;
border-color: #46b8da;
color: #ffffff;

}

.template_1 .poller_master_poll_countdown .pm-btn-info:hover{
background-color: #39b3d7;
border-color: #269abc;
}

.template_1 #poller_master_vote{
background-color: #20a8d8;
border: 1px solid #20a8d8;
color: #ffffff;
font-weight: normal;

}

.template_1 #poller_master_vote:hover, .template_1 #poller_master_vote:focus, .template_1 #poller_master_vote:active{
padding: 6px 12px;
background: #1985ac;
border: 1px solid #1985ac;
}

.template_1 #poller_master_results{
background: #5cb85c;
border: 1px solid #4cae4c;
color: #ffffff;
font-weight: normal;

}

.template_1 #poller_master_results:hover, .template_1 #poller_master_results:focus, .template_1 #poller_master_results:active{
padding: 6px 12px;
background: #47a447;
border: 1px solid #398439;
}

.template_1 .vote_countdown span{
font-family: ”Fjalla One”, sans-serif;
}

.template_1 .poller_master_vote_countdown .pm-btn-info{
background-color: #5bc0de;
border-color: #46b8da;
color: #ffffff;

}

.template_1 .poller_master_vote_countdown .pm-btn-info:hover{
background-color: #39b3d7;
border-color: #269abc;
}

.template_1 .poller_master_results{
background-color: rgba( 255, 255, 255, 0.9 );
border-color: #e1e6ef;
color: #374767;
font-weight: normal;
font-size: 13px;

}

.template_1 .poller_master_results *{
color: #374767;
}
.template_1 .poller_master_result_percentage p{
font-size: 13px;
padding-bottom: 0px;
}

.template_1 .loading{

}

.template_1 .poll_countdown .kk_number{
font-size: 22px;
line-height: 32px;
}

.template_1 .vote_countdown .kk_number{
font-size: 22px;
line-height: 32px;
}

.template_1 .poller_master_poll .pm-progress{
height: 10px;
}

Vilka fyra av dessa anläggningar känner ni till som har bäst fiddybanor? Kryssa i de fyra bästa banorna då detta kan komma att bli underlag för en serie i år 2017!

 

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Så vill ni se en växande, accepterad fiddysport på banorna så får alla nu se till att lägga in ett krafttag för att få till detta!

 


Source link

Nytt utseende


Efter att ha suttit och funderat länge och väl på hur vi ska gå vidare med Fiddy.org tog jag ett beslut om att bygga om sidan till en mer community vänlig sådan. Jag tycker att det har blivit bra, är fortfarande en del kinks som ska redas ut, men som ni alla vet, Rom byggdes inte på den dag.

Jag har fortfarande möjligheten att implementera BBpress, ett forum direkt här på siten, på så sätt slipper man slussas vidare, vad tror ni? Är det bättre att göra på det sättet? Eller kan man klicka sig till forumet härifrån?


Source link